Saturday, 22 January 2011

Fakta

Nak tahu pencuci muka yg korang pakai tu ade bahan kimia ke x?
 
Caranya
1) Ambil sesudu pencuci muka.
2) Masukkan ke dalam segelas air paip.
3) Campurkan dengan sesudu garam halus.
4) Kemudian kita kacau selama 1 minit.
5) Lihat hasilnya
...
Jika sebatian tersebut menjadi pekat! likat! melekat!
Sahlah pencuci itu ada campuran bahan kimia.

Kenapa pakai garam?
Kulit kitakan berpeluh. Cuba rasa peluh tu masin ke manis?

Bayangkanlah apa yang terjadi dikulit kita?
Peluh dikulit akan mengaktifkan bahan kimia yang ada dalam pencuci muka tersebut.

So pencuci yang bagus jika kita campurkan dengan garam. Sebatian itu tetap cair
...selamat mencuba!

Sunday, 16 January 2011

Eksiden Live Depan Mate

Petang td mase aku otw balik uia dr shah alam, ade sorang brader bawak lc eksiden depan mate aku...pehhh...citenye mcm ni, dekat lorong moto federal highway, ade sorang brader bwk lc agak laju la,potong moto aku...pastu tibe2  die terbabas ke tepi n langgar tiang signboard...mase tu jarak die ngn aku lbey kurg 50 meter....impact perlanggaran tu, die terpelanting pusing2 then tecampak masuk semak...tp moto die melekat kat tiang signboard tu...

Pastu ape lg, aku rase serba salah nak tolong ke x...sbb dlm pale aku pikir ni mesti darah banyak gile ni...mau pengsan aku nampak darah bnyk2...pastu aku tgk brader tu merangkak keluar dari semak tu...n ade sorg rider ni benti nak tolg die...so aku pon buat2 brani la nk tolong skali...

Bile tgk dekat2, brade ni ok je...xde luke pape pon, cume kaki sakit sket n badan blkg ade kesan terseret atas tanah...huhu...naseb bek xde patah...mase tu da ramai yg benti n dorang tarik moto brader ni yg melekat kat tiang 2...naseb bek die tercampak, kalo die melekat skali kat tiang tu, paling tidak pon jadi arwah la...pastu brader tu suh aku cek moto die ok ke x...time tu hari pon da nak mgrib, so aku bagi die air mineral n tggalkan die sorg2 kat situ sbb die da kol mmbe die...yg len sume da blah awal2...hampeh....tp dalam hati aku bangge je sbb da tolong org eksiden walaupun trauma sket...huhu

ni gamba tempat kejadian yg sempat aku snap...



 
naseb bek la tiang tu besa tu je...



Saturday, 8 January 2011

Si Putih Unik

Pada suatu hari, ade satu family baru bpindah ke rumah selang beberapa rumah dari rumah aku...erk, betol la ayat aku kan...oke, family ni ade bela sekor kucing warne putih...mak family ni sgt sayang kat kucing ni, tapi bapak family ni benci sangat dengan kucing ni...sampai la satui hari tu die halau kucing tu dr rumah...

Sebagai seekor kucing, die pon ade hati dan perasaan gak..so kucing ni terasa sedihla sebab tuan die halau die....so die pon lari la dari rumah lalu mintak simpatikat rumah aku...bapak aku pon ape lagi, halau la jugak kucing tu....mane x nye,kucing2 sblm ni asal kene buang je mesti dtg umah aku...da mcm pusat perlindungan kucing pulak rumah aku ni...

Oke lah, dipendekkan cite, mule2 mmg la kitorang halau kucing tu...tapi bile tengok dekat2, kucing ni mmg unik...bukan sebab ekor die bercabang, tapi sebabmate die lain2 warne...sebelah biru sebelah kuning...unik kan? susah nak jmpekucing mcm ni...so kitorang pon ambik keputusan bela kucing ni...

Dah bbrape bulan kucing ni duk kat umah aku...makan minum sume kat cni...bile tuan die panggil pon die wat xtaw je...haha...padan muke die...lagipon kucing aku yang jantan tu pon sorang2 je kat rumah,so die bole la temankan...aku suke main2 ngn putih..tp yg xbestnye bulu die senang gugur...saaayang putih...muaahhh


cube tgk betol2 mate die

Sunday, 2 January 2011

WELCOME 2011

Selamat Tahun Baru!!

Tahun Baru kali ni, kitorg celebrate kat Bukit Permai, Ampang...first time celebrate  kat atas bukit...yg bestnye, dapat tgk bunga api dari seluruh KL...yang x bestnye, xbole men spray buih kat awek2...huhu...ramai gile org kat atas 2...naseb bek kitorg  merempit...kalo naik kete, mmg sakit...sejam pon blom tentu sampai atas...

Habis je celebrate, kitorg decide g Putrajaya...mmg jakun la masing2 mcm xpnah g Putrajaya...lepak kat masjid...ps2 lepak kat jambatan, kne tahan lak ngn polis...naseb bek xde pape...die suh balik je...heheh

Pastu gi Pantai Bagan Lalang kat Sepang...jauh gak la...45 mnt bwk moto...sampai2 je msg2 mngeluh penat...hua3...aku punye idea la ni...padan muke korg...haha...okeh, stakat ni je....sok kene keje lak...layan la gmba n video kt bwh ni...



antara geng2 yang join...



huhu...nice view...





jambatan ni mmg xleh lepak pon...


video
ni video kat atas Bukit Ampang...


fakta: tahun 2011 ni kite akn bbrape kali jumpe no 1...1/11/11, 11/1/11, 1/11/11, 11/11/11...
pastu, kalo umur korang tambah dgn tahun lahir akan jd 111...